Periyodik Araç Bakımı Aşamaları

1-   Hava Filtreleri Değişimi

Hava filtreleri, havada bulunan kiri, tozu ve diğer yabancı maddelerin motora girmesini engeller. Böylece aracınızın motoru, yakıtı güce dönüştürmek için ihtiyaç duyduğu havayı temiz bir şekilde alır ve bu durum hem motorunuzun performansı artırır hem de aracınız yakıt tüketimini minimum seviyede tutarak size daha uzun süre sorunsuzca hizmet etmesini sağlar.

2-   Motor Yağ ve Yağ Filtreleri Değişimi

Motor yağı, bir motorun bileşenlerini aşınmaktan korur ve düzgün çalışmasını sağlar. Motor arızalarını önlemek için aracınızın yağının periyodik olarak değiştirilmesi çok önemlidir. Motorun optimum performansını yakalamanın en iyi yolu temiz yağ kullanmaktır.

Yağ filtrenizin tıkalı veya kirli olması, istenmeyen parçacıkların motorunuzu aşındırmasına zemin hazırlar. Motorunuz zarar gördüğü gibi aracınızın yakıt ekonomisi de durumdan olumsuz etkilenir. Sorunlu filtreler, yağın motora akışını engelleyerek daha vahim motor arızalarına da neden olabilir. Bu nedenle, motorunuzu korumak için her yağ değişiminde, yağ filtrelerinizi de değiştiriyoruz.

3-   Lastiklerin Bakımı

Periyodik araç bakımlarında, tüm yolları konforla aştığınız Mercedes-Benz aracınızın lastiklerinin aşınma derecesi, hava basıncı, dış derinlik ve profil derinliği ölçümleri yapılarak, bu ölçümler sonucunda giderilmesi gereken hasarlar ya da yapılacak ayarlamalar tespit edilip uygulanır.  

4-   Bujilerin Değişimi

Buji arızaları; motorun sarsıntılı olarak çalışması, rölanti durumunda dalgalanması ve aracın genel performansının düşmesi gibi sorunlara yol açar.

Bu nedenle, en üst düzeyde verimlilik ve performans sağlamak için bujilerin düzenli olarak bakımının yapılması gerekir. Benzinli, 4 silindirli motorlu araçlarda her 45.000 km’de ya da 36 ayda bir buji değişimi yapılması önerilmektedir.

5-   Araç Sıvılarının Değişimi

Araçlarda yakıt dışında, antifriz, motor yağı, su ve silecek suyu gibi başka sıvılar da bulunmaktadır. Araçlarda bulunan ve birçoğu aracın düzgün çalışması için hayati olan bu sıvıların düzenli olarak kontrol edilip değişimlerinin yapılması büyük önem taşımaktadır. Örneğin, soğuk havalarda motorun soğutma sistemindeki suyun donmasını engelleyen antifrizin düzenli kontrolü, bir kış gününde aracınızı çalıştıramamak gibi kötü bir sürprizle karşılaşmanızın önüne geçer. 

Bu nedenle, yapılacak en iyi uygulama aracınızda bulunan sıvılarının periyodik olarak kontrol edilmesi ve değiştirilmesidir. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This field is required.

This field is required.